סיפור היום הוא שגנבו לי את הטלפון. לא נעים. משקף דברים כמו כמה אנחנו (ואני בפרט) מחוברים לעולם דרך הטכנולוגיה הנקראת סלולרי. כמה אנחנו פגיעים ואיך אדם ברגע של בחירה מחליט לקחת רכוש שלא שלא במקום לנסות ולהחזירו. זה מזכיר לי נשכחות. לפני שנים רבות מצאתי תיק ברחוב. הלכתי איתו למשטרה וניסיתי לאתר את בעלת התיק. מראה לי גם כמיהה לעולם שהיום נשמע אוטופי, עולם בו אנחנו חיים עם ערבות הדדית ואיכפתיות לאדם השני ולמה ששייך לו. למרות כל מה שאנחנו רואים מסביב אני מאמין שזה אפשרי. אולי זה יקח זמן, אולי משאבים נוספים כמו חינוך הדור הבא לאיכפתיות לאחר וגם לסביבה. עבורי הדברים שזורים זה בזה. אנחנו חלק מהסביבה מכל מה שקורה על פני הכדור הזה. והדאגה לסביבה היא גם דאגה לעצמי כמו שדאגה אמיתית לעצמי היא גם דאגה לאנשים שסובבים אותי בחיים. מחבק אתכם.
בעניין אחר, השבוע התקשרה אלי אשה שחיפשה בנרות באזור שבו היא גרה (פרדס חנה כרכור) רולפינג או בשמה האחר, אינטגרציה מבנית. מעטים הם האנשים שמבקשים סוג זה של טיפול. מעטים גם המטפלים בארץ המטפלים בשיטה מדהימה זו. אז מה זה בעצם??? אינטגרציה מבנית, או רולפינ היא שיטת טיפולית שפותחה על ידי אשה מיוחדת ששמה אידה רולף. בשיטה זו מארגנים את מערכת הפאשיות (רקמות החיבור של הגוף) בסידרה של עשרה טיפולים בצורה יעילה יותר בשדה הגרביטציוני. משמעות הדבר היא שיציבה שלך תהיה טובה יותר בסיום הסידרה מאשר היתה בתחילתה. השפעות נוספות הן למידה מה הוא המרכז, "הקו". אותו קו דימיוני שעובר דרך מרכז הגוף וכאשר אנחנו מודעים אליו קל יותר להיות ארוכים לא מאמץ. אפקט נוסף הוא פחות כאב בגוף. ודבר שלישי הוא תפקוד טוב יותר. למשל רץ יוכל לרוץ מהר יותר משום שפתיחת ערוצים פאשיאלים חסומים בגוף מאפשרת טווחי תנועה גדולים יותר ללא מאמץ גדול יותר. אצל ספורטאים הדבר גם מסייע למניעת חבלות וכמובן קיצור זמן החלמה מחבלות, שברים, ניתוחים. פאן נוסף שבספרו הידוע "גוף נפש" קן קייכוולד מדבר רבות על טיפוסי גוף ועל ההשפעה של אינטגרציה מבנית גם במישור הריגשי. אנו יכולים לראות כי הרגשות משנים את היציבה אך גם היציבה משנה את הרגשות. מתוך כך עולה כי כאשר היציבה נכונה יותר ארגיש טוב יותר. רואים זאת במיוחד (אך לא רק) עם בני נוער שעוברים את הסידרה. הביטחון העצמי של בן הנוער עולה פלאים ובד"כ הדיווח הזה מגיע מהסביבה, מההורים שרואים את השינוי שעובר על ילדם. במפגש הראשון בסדרה עובדים על הנשימה. אידה רולף הבינה מתוך מכלול הדברים שלמדה וראתה כי הנשימה היא המפתח לשינוי. מתוך כך לפני שעושים צעדים נוספים באירגון היציבה פתיחת חסימות בנשימה יאפשרו את השינוי בהמשך הדרך.
ואם ביציבה עסקינן, אני מציע לך תרגיל. את התרגיל פשוט, חפש היכן עצמות הישיבה שלך וחפש/י מה המיקום האופטימלי כדי לשבת ללא משענת. (על משענת נדבר בפוסט אחר בהמשך)
שבת שלום
Comments